Astma bij kinderen

Astma kan een groot impact hebben op het leven van uw kind. Door de lichamelijke problemen zoals vermoeidheid, maar ook door beperking in de omgang met vriendjes en vriendinnetjes. Helaas is astma niet te genezen, maar kan door goede behandeling onder controle worden gehouden. Wanneer uw kind astma heeft is het belangrijk dat de juiste medicatie wordt toegediend en prikkelende stoffen zoals roken vermeden worden.

 

Wat is astma?
Wanneer uw kind astma heeft zijn de luchtwegen chronisch ontstoken en daardoor vernauwd. Het gevolg van astma is een minder goede en piepende ademhaling en vaak hoesten. Vaak zijn ze ook allergisch voor stof, stuifmeel of dieren. Naarmate uw kind ouder wordt zullen de klachten verminderen. In sommige gevallen zullen de klachten niet verminderen, maar kunnen op latere leeftijd nog steeds aanwezig zijn.

Direct contact

Openingstijden

  • Maandag: 7.30- 20.30 uur
  • Dinsdag: 7.30-18.00 uur
  • Woensdag: 14.00-20.30 uur
  • Donderdag: 7.30-20.30 uur
  • Vrijdag: 7.30-17.00 uur

Symptomen van astma

Kinderen met astma hebben een verminderde conditie en tevens kunnen zij bang zijn om te bewegen. Dit komt doordat de kortademigheid bij inspanning verergert. Hierdoor zal uw kind minder willen bewegen tijdens het sporten en kan zelfs buitengesloten worden op het schoolplein. Wat als gevolg heeft dat het plezier van bewegen verdwijnt. Een ander symptoom van astma is het ophoesten en huffen van slijm, dit kan wekenlang aanhouden. Tevens kan uw kind last krijgen van benauwdheid en vermoeidheid. Doordat het ademen meer moeite kost.

 

Wat kunt u zelf doen om de klachten te verhelpen/verminderen

Naast medicatie zijn er ook andere mogelijkheden om de astmaklachten van uw kind te verminderen. Het is belangrijk dat u let op:

  • De inrichting van uw huis aanpassen, denk hierbij aan meubels vervangen die veel stof en pluis veroorzaken.
  • Niet roken in huis of in de buurt van uw kind.
  • Zorg ervoor dat uw kind dagelijks beweegt (bijvoorbeeld, wandelen, fietsen, zwemmen)
  • Dat uw kind zoveel mogelijk door zijn/haar neus ademt als het koud is. In de neus wordt het lucht opgewarmd en daardoor ontstaan er minder prikkels in de luchtwegen.

Wat kan fysiotherapie voor uw kind betekenen?

Als uw kind ondanks medicijnen, toch klachten ervaart kan de kinderfysiotherapeut uitkomst bieden. Tijdens de eerste afspraak begint de fysiotherapeut met een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek om de klachten zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Wanneer de klachten in kaart zijn gebracht zal er een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de conditie van uw kind en het verhelpen van eventuele verminderde beweeglijkheid. De fysiotherapeut zal uw kind leren omgaan met de klachten, wat uw kind meer vertrouwen zal geven in zichzelf.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

Fysiotherapie Grave, fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: