Kindergym

Plezier hebben in bewegen en het hebben van een positief zelfvertrouwen zijn voor ieder kind een basisvoorwaarde voor een gezonde ontwikkeling. Door veel en intensief te bewegen ontwikkelen kinderen een sterk en evenwichtig lichaam. Speciaal voor kinderen hebben wij met onze kinderfysiotherapeut Loes van Nistelrooij – Cruijsen een programma ontwikkeld die zich focust op het plezier hebben in bewegen. Dit doen we voornamelijk door middel van verschillende spelvormen. Hierbij maken we gebruik van grove materialen zoals banken, touwen en matten. Spelen en bewegen staat centraal hierin.

 

Voor wie?

  • Voor kinderen met een motorische achterstand of vertraging;
  • kinderen die niet kunnen of durven koppeltje te duikelen;
  • kinderen die niet zo goed kunnen of durven te gooien en vangen;
  • kinderen die altijd als eerste getikt worden;
  • kinderen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking zoals diabetes, epilepsie reuma, astma maar ook overgewicht.

Direct contact

Kindergym plus

Naast het gewone kindergym programma bieden wij ook een kindergym plus programma. Een programma waarbij groepstrainingen gecombineerd worden met de begeleiding door een diëtiste. Het programma is speciaal ontwikkeld is voor kinderen die wat dikker zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 1 op de 7 kinderen in Nederland te dik is. Bovendien is ook gebleken dat de jeugd steeds minder beweegt. Het gevolg hiervan is dat kinderen al op jonge leeftijd dikker worden en er steeds meer kinderen zijn met obesitas. Op het lange termijn kan dit leiden tot een toename van de kans op hart en vaatziekten en diabetes.

De training bestaat uit twee individuele intakes door een kinderfysiotherapeute en een diëtiste. Het programma bestaat uit tien groepssessies van 1 uur. Daarnaast wordt de groep begeleidt door een diëtiste. Er komen allerlei aspecten van gezonde voeding aan bod. Dit wordt op een creatieve manier gedaan en het wordt aangepast aan de leefwereld van het kind komen allerlei aspecten van gezonde voeding aan bod. De behandelingen streven naar een gewichtsafname.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

Fysiotherapie Grave, fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: