corona, coronavirus, coronacrisis, covid19

Het Coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. De gevolgen van de epidemie zullen niet aan ons voorbijgaan. Veel mensen zijn zelf ziek, hebben familie of vrienden die ziek zijn, in het ziekenhuis zijn opgenomen. Gelukkig herstellen de meeste mensen van het corona-virus, maar het coronavirus heeft wel zijn sporen nagelaten. Fysiotherapeute Anja  is gespecialiseerd in onder andere longpatiënten en verdiept zich nu in de problematiek rondom COVID-19 patiënten na hun ziekenhuisopname. Afstemming vindt hierover plaats met lokale, regionale en landelijke organisaties. In dit artikel legt zij uit hoe dit komt en wat wij voor herstellende coronapatiënten kunnen betekenen.

Fysiotherapie belangrijk bij herstel van het coronavirus

Als u vanwege het coronavirus in het ziekenhuis belandt en aan de beademing moet, beweegt u voor lange tijd niet en neemt uw spiermassa af.  Hierdoor kunt u te maken krijgen met (forse) fysieke problemen, longklachten en/of emotionele/psychische klachten. Overigens kunnen ook diegene die thuis de ziekte hebben doorgemaakt restverschijnselen overhouden aan de periode dat zij ziek waren en op bed hebben gelegen.  Fysiotherapie is onmisbaar tijdens het herstel van patiënten na het coronavirus. Het zorgt er voor dat u na een ziekte op een verantwoorde manier aan de slag kunt om uw eigen gezondheid te verbeteren.

Fysiotherapie ter revalidatie

Als u hersteld bent van het coronavirus, wilt u zo gauw mogelijk weer verder. Het is ook belangrijk om het fysieke herstel zo snel mogelijk op te starten. Vanuit Fysiotherapie Grave begeleiden wij herstelde coronapatiënten bij het opnieuw oppakken van hun dagelijkse activiteiten. Wij geven bewegingsoefeningen die ervoor zorgen dat spierkracht en conditie op een verantwoorde manier verbetert. Door het bieden van de juiste oefeningen in combinatie met advies en begeleiding via online fysiotherapie (link naar online fysiotherapie) kunnen wij het revalidatieproces overzien en waar nodig bijsturen.

Bij patiënten die voor de COVID-19 infectie al long- en/of hartproblematiek hadden en/of long-/hartschade hebben overgehouden van de COVID-19 infectie, is het bovendien van belang dat zij – zo nodig binnen een multidisciplinair team – worden behandeld door gespecialiseerde fysiotherapeuten die ervaring hebben met de behandeling van patiënten met andersoortige chronische long- en/of hartaandoeningen.

Afspraak maken bij Fysiotherapie Grave

Wij kunnen u deze zorg bieden, naast gespecialiseerde fysiotherapeuten die volledig op de hoogte zijn van de laatste inzichten op het gebied van behandeling van Covid-19-patiënten hebben wij ook een samenwerkingsverband met diëtist, ergotherapeut en psycholoog.

Vanuit Fysiotherapie Grave helpen wij u weer op de rails!  Hoewel face-to-face behandeling de komende tijd nog niet mogelijk lijkt kunnen wij u via beeldbellen goed op weg helpen en u van de nodige adviezen voorzien!

 

Neem contact met ons op en wij stellen samen met u een behandelplan op.

 

About the author