virtual reality, fysio grave, fysiotherapie grave, fysiotherapeut grave

Sinds kort hebben wij in onze praktijk de beschikking tot een heuse VR-bril (virtual reality bril). Een VR-bril is een bril die de gebruiker een compleet andere werkelijkheid laat zien. Voor de patiënt lijkt het alsof hij zich in een andere (realistische) andere wereld begeeft. De werkelijkheid wordt hierbij vervangen door een door de computer gemaakte omgeving. 

 

De meerwaarde van de virtual reality bril

De VR-bril kan gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden. Zo is de VR-bril een meerwaarde in de behandeling van hoofd-, nek- en schouderklachten. Door de patiënt in een virtuele wereld spellen te laten spelen wordt de focus van de patiënt op zijn/haar doelen vergroot. Voor elke klacht/aandoening zijn op maat gemaakte spellen te spelen die gemaakt zijn voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning. De therapeut maakt hierbij een op maat gemaakt oefen- en spelschema voor de patiënt. De therapeut houdt via een tablet de regie over de bewegingen die de patiënt maakt en kan deze bewegingen tussendoor veranderen.

 

Integratie met de virtual reality bril

De VR-bril slaat alle gemaakte bewegingen op en maakt deze inzichtelijk voor de therapeut. Doordat de resultaten van de behandeling inzichtelijk worden gemaakt kan de behandeling op elk moment bijgesteld worden voor een optimaal resultaat.

 

De bewegingsapp waar we bij Fysiotherapie Grave gebruik van maken kan ook op uw eigen smartphone gedownload worden! Op deze manier kunt u zelfs thuis oefenen in de virtuele wereld. U krijgt van uw therapeut dan een persoonlijke code die u thuis toegang geeft tot uw persoonlijke oefenschema.

 

Meer weten over een behandeling met de virtual reality bril? Neem dan contact op met Fysiotherapie Grave

Voor meer informatie over behandelingen met de VR-bril of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk. Dit kan via 0486-474753 of door een mail te sturen naar info@fysiotherapiegrave.nl.

About the author