fysiotherapie, kinderfysiotherapeut

Dat onze collega’s professionals zijn wist jij natuurlijk al. Maar wat schuilt er achter de fysiotherapeut zelf? Is hij of zij zelf een beetje sportief en welke hobbys zijn er naast het werk? Wij vroegen het onze collega Loes in het snelle-vragen-rondje! Je leest het hier;

Naam; Loes Cruijsen

Functie; fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, Fysiofitplancoach

Hoe gezond leef je zelf en waar let je op?
Doordeweeks leef ik vaak erg gezond. In de pauze zien mijn collega’s me regelmatig met een salade. Verder let ik er heel bewust op dat ik voldoende fruit en groente eet en dat ik genoeg water drink op een dag. In het weekend leef ik soms wat minder gezond. Ik hou van lekker lang tafelen met familie en vrienden of lekker een hele dag op de bank uitrusten van de week.

Wat doe je aan beweging?
Ik voetbal al 18 jaar met erg veel plezier. Voorheen in de landelijke eerste klasse, inmiddels spelen we wat lager en is er meer dan genoeg tijd voor plezier tijdens de trainingen en wedstrijden. Daarnaast ga ik vaak hardlopen. Op dinsdagmiddag ben ik in het zwembad te vinden. Hier behandel ik kinderen die nog laag belastbaar zijn bijvoorbeeld na een operatie of een breuk, kinderen die moeite hebben met de zwemles en kinderen die wat minder goed aansluiting vinden bij een reguliere sport. Ik help ze op weg om het plezier in bewegen weer terug te vinden zodat ze daarna weer met veel plezier willen gaan sporten.
Mijn werk als kinderfysiotherapeut is ook lichamelijk een hele uitdaging af en toe dus door de dag heen beweeg ik ook al lekker veel!

Wat is je favoriete bezigheid in je vrije tijd?
Ik vind het altijd heel fijn om te sporten dus voetbal staat bovenaan dit lijstje. Daarnaast ben ik graag bij mijn vriend en/of vriendinnen, maakt niet uit wat we dan gaan doen.

Heb je kinderen? Heb je een relatie? Huisdieren?
Ik ben op 20 augustus 2018 getrouwd met Jeroen. Inmiddels hebben we bijna 6 jaar een relatie. Wij hebben geen kinderen en huisdieren.

Wat kenmerkt jou als persoon?
Ik ben een gezelligheidsmens. Ik geniet er enorm van als ik bij mijn familie en vrienden ben.

Wat kenmerkt jou als fysiotherapeut?
Ik vind het belangrijk dat mijn patiënten zich serieus genomen voelen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat mijn patiënten met plezier komen. Tijdens mijn werk zoek ik altijd naar de juiste balans hiertussen.

Waar ben je trots op?
Ik heb acht jaar gestudeerd om kinderfysiotherapeut te worden. De opleiding tot algemeen fysiotherapeut was vier jaar en de masteropleiding tot kinderfysiotherapeut daarna ook nog vier jaar. Ik ben enorm trots dat ik mezelf nu kinderfysiotherapeut mag noemen en dat het me gelukt is om de master opleiding naast mijn huidige baan af te ronden

Wat krijg je vaak te horen van je patiënten?
Dat ze het heel leuk vinden om te komen oefenen bij mij!

Heb je nog een gezondheidstip/beweegtip?

“Als je geen doel hebt, blijf je heen en weer rennen zonder te scoren.”
About the author