fysio grave, fysiotherapie grave, fysiotherapeut grave, ViaSana, Fysiotherapie, zorg,

Vanaf 1 oktober  start Physician Assistant Chenelo Martijn van Kliniek Viasana een gezamenlijk spreekuur in de praktijk van Fysiotherapie Grave. Met dit spreekuur wordt de samenwerking tussen de eerstelijnszorg en de medisch specialisten van Viasana versterkt. Dit initiatief draagt bij aan de juiste zorg op de juiste plek, patiënten krijgen sneller een afgestemd behandelplan en onnodige verwijzingen naar de tweede lijn worden voorkomen.

De voordelen van onze samenwerking met ViaSana

De juiste zorg op de juiste plek

Fysiotherapie Grave ziet veel voordelen van de samenwerking. Patiënten ontvangen gespecialiseerde zorg dichtbij huis. Revalidatie van patiënten kan snel geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd worden. De samenwerking tussen fysiotherapeut en PA in een multidisciplinaire setting zorgt ervoor dat de lijnen kort blijven en geeft de mogelijkheid om van elkaar te leren om uiteindelijk de patiëntenzorg te verbeteren. 

Het spreekuur is bedoeld voor mensen die bij de fysiotherapeut in behandeling zijn en waarover twijfel is of de patiënt eventueel doorverwezen doorverwezen dient te worden naar de 2e lijn. Maar ook voor patiënten met een afwijkend beloop in hun herstel. Er kan dan in overleg met PA en fysiotherapeut een nieuw beleid worden bepaald. 

Maandelijks combinatiespreekuur

Chanelo Martijn is de physician Assistant bij ViaSana en is gespecialiseerd in knie, enkel en voet aandoeningen. Hij heeft maandelijks een spreekuur samen met de fysiotherapeut: “ In ViaSana kan ik net als de medisch specialist zelfstandig onderzoek doen, een diagnose stellen, een behandeling starten, medicijnen voorschrijven en bepaalde medische ingrepen verrichten. We zien in de kliniek vaak patiënten die we weer terug sturen naar de fysiotherapeut voor een behandelplan. Als ik de patiënten ter plaatse bij de fysiotherapeut al kan zien, hoeven ze niet eerst naar ViaSana te komen. Als blijkt dat toch een medisch specialist ingeschakeld moet worden, dan zijn zijn de lijnen kort. We kunnen snel een afspraak plannen bij de juiste specialist en eventueel direct een MRI scan of röntgenfoto maken. 

 

Het spreekuur vindt iedere tweede maandag middag van de maand plaats op locatie Stoofweg 3 in Grave bij Fysiotherapie Grave. Voor het spreekuur gelden dezelfde tarieven als een fysiotherapeutisch consult. 

About the author