Welkom bij zwanger in beweging!

Wil jij ook graag zo fit mogelijk de zwangerschap door? Genieten van de voordelen die lichamelijke inspanning tijdens de zwangerschap met zich meedragen? 

Dan ben je hier op de goede plek! 

Voldoende beweging tijdens de zwangerschap heeft een positieve uitwerking op onder andere je energieniveau en de kwaliteit van je slaap, ook vermindert het de kans op complicaties tijdens de bevalling. Ook het herstel na de bevalling verloopt sneller wanneer er tijdens de zwangerschap al getraind is.

Direct contact

Programma van 10 weken:

De cursus vindt plaats op vrijdagavond van 19:30-20:30 in het zaaltje links na de ingang van Laco aan de Stoofweg 3 te Grave. Bijna elke week besteden we een deel van de les (ongeveer 15 minuten) aan theorie. Tijdens de cursus wordt cardio afgewisseld met kracht en stabiliteitsoefeningen en uiteraard bekkenbodem- en ontspanningsoefeningen.

Onderstaand overzicht geeft een beeld van de te behandelen onderwerpen.

 

Week 1: Fysiologische veranderingen; het effect van de zwangerschap op houding en beweging.

Week 2: De bekkenbodem; wat is het en hoe ga ik er mee om?

Week 3: Symmetrie en stabiliteit

Week 4: De fitte zwangere; wat we allemaal wél kunnen!

Week 5: De ontsluitingsperiode

Week 6: Weeën: hoe zijn we die de baas?

Week 7: De uitdrijvingsperiode

Week 8: Niet nadenken maar doen!

Week 9: De kraamperiode

Week 10: Herhaling en vragen

 

Geen zorgen; we gaan vooral lekker sporten en bewegen!

De cursus wordt gegeven door Fleur van Haren; fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut in opleiding. 

Het wordt aangeraden om voorafgaand aan de cursus een intake te doen. Op die manier kan de inhoud van de cursus zo goed mogelijk aan persoonlijke behoeftes aangepast worden. Tevens kan gescreend worden op aanwezige risicofactoren, indien nodig kan doorverwezen worden naar Shirley Sniekers; bekkenfysiotherapeut. Na de bevalling kan, na het bepalen van de belastbaarheid in een individuele zitting, aangesloten worden in de groep Rug en Bekken in beweging. In deze groep wordt geoefend op het vergroten van (romp)stabiliteit. Momenteel wordt tevens gewerkt aan het opzetten van een postpartum oefengroep. Informatie volgt op de website zodra deze groep gaat starten. 

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

Fysiotherapie Grave, fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: