Aquafysio

Aquafysio is bewegen in warm water en is een behandelmethode die gebruikt kan worden binnen de fysiotherapeutische behandeling. Deze therapie wordt uitgevoerd onder begeleiding van onze fysiotherapeuten. Door de opwaartse druk van het water is deze vorm van training veilig en uitermate geschikt bij bijvoorbeeld overgewicht, reumatische klachten of artrose klachten. Tevens is deze manier van trainen geschikt voor mensen die (tijdelijk) minder belastbaar zijn na ziekte,  operatie of bijvoorbeeld ongeval. Daarnaast verbetert het uw algehele conditie.

Aquafysio is bewegen in warm water en wordt uitgevoerd onder begeleiding van onze fysiotherapeuten Vince van den Elsen en Jur van Hout. Bewegen in water biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is dat u uw gewrichten minder belast door de gewichtloosheid in het water. De behandelmethode is uitermate geschikt voor mensen met (chronische) aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan: reuma, rugklachten, hernia, etc. Door het weerstand van het water worden uw spieren versterkt en uw gewrichten soepel gehouden. Daarnaast verbetert het uw algehele conditie.

Direct contact

Aqua training is een leuke manier van bewegen in het water. Het programma is gericht op zowel mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het water is rond de 30 graden. Dit zorgt ervoor dat bewegen fijner aanvoelt. Uw bloedvaten verwijden namelijk bij deze temperatuur, wat ervoor zorgt dat uw spieren beter doorbloed worden en afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden. Daarnaast zorgt het water voor extra weerstand, waardoor het resultaat van de oefeningen toeneemt.

 

Voor wie is aquafysio geschikt?

Het programma kan bij meerdere klachten/aandoeningen een positief effect hebben. Het is erg geschikt voor patiënten met:

  • Neurologische aandoeningen, parkinson, hernia, CVA
  • Chronische pijn, zoals chronische rugklachten
  • COPD
  • Knie- of heupprothese
  • Reuma arthritis
  • Artrose
  • Vermindering van het algehele belastbaarheid (bijv. na ziekte, operatie of ongeval)

De behandeling

Er wordt in kleine groepjes en onder begeleiding van een fysiotherapeut geoefend. Het gaat hierbij om het trainen van kracht, het uithoudingsvermogen en stabiliteit. U krijgt gerichte uitleg en leert welke bewegingen juist goed voor u zijn en welke u beter kunt vermijden. U heeft geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig om deel te nemen aan dit programma. Tijdens de intake bespreken wij u klachten en stellen een persoonlijk behandelplan op. Hierin wordt het behandelmethode, het aantal behandelingen, wensen en doelen in opgenomen. Blijf niet zitten met klachten. Neem contact op!

Kosten

Afhankelijk van doelstelling en verzekeringsmogelijkheden. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.  

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: