Arbeidsfysiotherapie

Ervaart u lichamelijke klachten door uw werk of klachten waardoor u uw werk niet meer kunt uitvoeren? Bij het verrichten van zwaar lichamelijk werk of werk waarbij u veel moet zitten, is de kans op het krijgen van lichamelijke klachten groter. Onze arbeidsfysiotherapeut kan u helpen bij het verminderen van uw klachten. In sommige gevallen kan de therapeut de werkplek bezoeken, om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. De therapeut onderzoekt het houdings- en bewegingsapparaat in relatie tot de arbeid. Er wordt persoonlijk advies gegeven per medewerker.

De arbeidsfysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van uw personeel die verzuimen door zwaar lichamelijk werk of door ongunstige werkplaats omstandigheden. Hierbij ligt de focus op het uitvoeren van werkgerichte oefeningen en trainingen, zodat u zo snel mogelijk weer kan werken. Dit wordt individueel gedaan. De behandelingen vinden voornamelijk op de praktijk plaats. Echter kan het ook voorkomen dat de therapeut mee gaat naar uw werk om daar samen voor een goede werkplek te zorgen en een veilige terugkeer na het ziekteverzuim.

Direct contact

Wat kan arbeidsfysiotherapie voor uw organisatie betekenen?

Speciaal voor u hebben wij verschillende programma’s opgesteld die helpen bij het tegengaan van verzuim. De programma’s richten zich op:

  • Gezondheid, een medisch onderzoek
  • Werk, een fysiotherapeut die helpt bij het aanleren van de juiste houding, dit kan zowel in de praktijk als binnen het bedrijf.
  • Fitness
  • Werkplekonderzoek, dit geeft inzicht in mogelijke knelpunten.

De behandelingen

Indien u last heeft van werkgerelateerde klachten, is het verstandig om contact op te nemen met een arbeidsfysiotherapeut, om verzuim te voorkomen. Allereerst wordt u gescreend op gezondheid, gezondheidsrisico’s en vitaliteit. Vervolgens wordt er gekeken welk programma het best bij uw klachten past. Daarnaast helpt de arbeidstherapeut u bij het aanleren van gezond werken en het op een juiste manier inrichten van de werkplek. Er is geen verwijzing van een arts nodig.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: