Sportfysiotherapie

Heeft u een sportblessure opgelopen tijdens het sporten, wilt u een sportblessure voorkomen of wilt u uw algehele sportprestaties verbeteren? Onze sportfysiotherapeuten kunnen u hierbij helpen. De sportfysiotherapeut concentreert zich niet alleen op het verhelpen van uw klacht, maar probeert door begeleiding, advies en training te voorkomen dat de klachten verergeren of weer terugkomen.

Sporten zorgt ervoor dat u fit en gezond blijft. Door genoeg beweging worden uw spieren, pezen en gewrichten sterker en tevens zorgt het ervoor dat u soepeler beweegt. Wanneer u een sportblessure heeft opgelopen, kunt u in veel gevallen niet meer sporten. Het doel van sportfysiotherapie is om de blessure te verhelpen  zodat u zo  snel mogelijk weer uw sportbeoefeningen kunt hervatten. Hierbij focust de fysiotherapeut zich op het algehele lichaam.

Direct contact

Met welke klachten kunt u bij een sportfysiotherapeut terecht?

Hoewel sportfysiotherapie vooral sporters met blessures behandeld, kan de sportfysiotherapie ook bij andere klachten een uitkomst bieden. De therapie is namelijk ook geschikt voor mensen met een chronisch aandoening. De kwaliteit van het leven, kan door middel van sportfysiotherapie worden verbeterd. Tevens kan het helpen bij het op peil houden van uw conditie en het voorkomen van een blessure. Veel voorkomende klachten waar een sportfysiotherapeut uitkomst bij kan bieden zijn:

  • Knieblessures (bijv. kruisbandblessures, jumpers knee)
  • Schouderblessure
  • Handblessures
  • Voetblessures
  • Beenblussures, bijv. zweepslag
  • Verzwikte enkel
  • Tenniselleboog

Wat kan de sportfysiotherapeut voor u betekenen?

Tijdens de eerste afspraak zullen uw klachten in kaart worden gebracht. Dit wordt gedaan door een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek. Afhankelijk van het type klacht, wordt er een behandelmethoden gekozen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van oefentherapie. Daarnaast krijgt u ook adviezen en oefeningen mee die u thuis kunt uitvoeren. Samen met u wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen richten zich op het verbeteren en voorkomen van uw klachten.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: