Obesitas

Heeft u last van overgewicht? Wordt u bijvoorbeeld sneller moe bij inspanning? Is uw conditie afgenomen? Bent u bang voor mogelijke aandoeningen die door uw gewicht kunnen ontstaan? En heeft u last van lichamelijke klachten? Herkent u uzelf in deze hierin? Wij hebben speciaal voor mensen met overgewicht een programma ontwikkeld, dat u helpt bij het bewegen en afvallen. Dit wordt voornamelijk gedaan door coaching en begeleiding in het beweeg- en eetpatroon.

 

Wat is obesitas?

Obesitas komt steeds vaker voor. Er wordt van obesitas gesproken wanneer de verhouding tussen lengte en gewicht hoger is dan 30. Obesitas ontstaat door een verstoorde energiebalans. Dat betekent dat je door eten en drinken meer calorieën inneemt dan je verbruikt. Als je dat lange tijd volhoudt, worden de overbodige calorieën omgezet in vetweefsel en ontstaat er op den duur (ernstig) overgewicht. Maar Obesitas is niet alleen het gevolg van teveel eten en te weinig beweging. Het al dan niet ontwikkelen van overgewicht is voor een groot deel ook erfelijk bepaald. Ook kan het veroorzaakt worden door stofwisselingsziekten zoals een te traag werkende schildklier.

Direct contact

Voordelen van beweegprogramma obesitas:

Een actiever leefstijl is belangrijk om de kans op complicaties van obesitas te voorkomen of uit te stellen. De voordelen van bewegen bij overgewicht zijn:

  • Het vertrouwen in uw lichaam neemt toe
  • U wordt fitter en gezonder
  • Uw zelfvertrouwen neemt toe
  • U gaat er beter uitzien
  • Verhoging van uw energieverbruik, zelfs in rust

 

Het programma

Tijdens de intake worden uw wensen en doelen besproken. Daarnaast vinden er verschillende testen plaats. Aan de hand van deze gegevens wordt er een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Tevens kan de fysiotherapeut u adviezen met betrekking tot voeding en afvallen meegeven. De duur van het programma is 3 maanden. Tussentijds zal er met u geëvalueerd worden en zal het trainingsprogramma eventueel bijgesteld worden.

Wij werken indien nodig en of gewenst samen met een diëtist of psycholoog.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: