Beroerte

In de meeste gevallen ontstaat een beroerte door een afsluiting van een bloedvat, maar het kan ook ontstaan door een interne bloeding. Een beroerte kan een grote impact hebben op uw leven en kan ervoor zorgen dat u geen vertrouwen meer heeft in het eigen lichaam. Tevens kan het lichamelijk veel gevolgen hebben. Wanneer u een beroerte heeft gehad kunt u minder goed lopen, problemen ervaren bij het praten of dat u bepaalde lichaamsdelen zoals uw arm niet meer goed kunt gebruiken.

 

Symptomen van een beroerte

Bij een beroerte ontstaan er uitvalsverschijnselen. Denk hierbij aan een scheve mond, verlamde arm, niet goed meer kunnen praten, verstoring van het gezichtsvermogen of duizeligheid. Deze verschijnselen verschillen per persoon, maar meestal ontstaan er helemaal geen waarschuwende verschijnselen. Wanneer u een beroerte heeft gehad wordt u direct opgenomen in het ziekenhuis. U zal na een periode van een aantal dagen tot een aantal weken in het ziekenhuis verblijven.

Direct contact

Wat kunt u zelf doen om klachten te verminderen/verhelpen

Wanneer u een beroerte heeft gehad is het belangrijk dat u de kans op een volgende beroerte zo veel mogelijk verkleint. Dit kunt u doen door de volgende maatregelen te nemen:

  • Stop met roken
  • Eet gezond, veel groente en fruit
  • Vermijd stress. Stress vergroot de kans op hart- en vaatproblemen.
  • Zorg voor een goede conditie, probeer tenminste een half uur per dag te bewegen
  • Probeer op gezond gewicht te blijven. Overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten
  • Drink niet meer dan 1 glas alcohol per dag en niet elke dag

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

In de revalidatiefase kan een fysiotherapie u helpen bij het terugkrijgen van het vertrouwen in uw lichaam. Tijdens de intake begint de fysiotherapeut met een vraaggesprek en tevens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Nadat de klachten in kaart zijn gebracht stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Hierin worden ook uw doelen en de oefeningen in opgenomen. Voor een zo goed mogelijk herstel is het belangrijk om zoveel mogelijk te oefenen, daarom geeft de fysiotherapeut u ook oefeningen mee die u thuis kunt uitvoeren. Het doel van de oefeningen is het opbouwen van conditie, het versterken van de spieren en het terugkrijgen van uw zelfvertrouwen.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

Catharinahof

Koninginnedijk 252, 5361 CR Grave

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: