Artrose

Artrose is slijtage van het kraakbeen van uw gewrichten. Kraakbeen zorgt ervoor dat u uw gewrichten soepel en pijnloos kunnen bewegen. Wanneer u last heeft van artrose raakt het kraakbeen beschadigd en kan in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen. Klachten ontstaan doordat het gewricht minder soepel beweegt en schokken minder goed kan opvangen. Uw gewricht kan hierdoor een ander vorm aannemen en gezwollen en pijnlijk aanvoelen.

 

Oorzaak van artrose

Het ontstaan van artrose is niet bekend, maar het hangt wel af van meerdere factoren. Een van de belangrijkste oorzaken van slijtage is overgewicht, doordat uw gewrichten worden overbelast door het extra gewicht dat zij moeten dragen. Slijtage kan ook een oorzaak zijn van teveel sporten of zwaar lichamelijk werk, maar te weinig beweging kan ook Tevens kan het ontstaan door overbelasting van uw gewrichten, door sport of te zwaar lichamelijk werk, maar kan ook ontstaan doordat uw gewrichten te weinig belast worden.

Direct contact

Symptomen

De invloed die artrose heeft op uw dagelijkse leven heeft hangt af van hoe de aandoening zich ontwikkelt. Dit kan bij iedereen anders zijn. Meestal voelt u pijn bij het verrichten van uw dagelijkse activiteiten, zoals lopen, traplopen, fietsen of in de auto stappen. Hierdoor kunt u veel beperkt worden in uw beweeglijkheid bij het verrichten van deze werkzaamheden. Andere symptomen van artrose zijn ochtendstijfheid, een vermindering van uw spierkracht en stabiliteit. In een ernstige vorm van artrose kan de stand van uw botten veranderen.

 

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen

Met artrose moet u leren leven, aangezien er geen genezing ervoor bestaat. Fysiotherapie kan u hierbij helpen, zodat u uw gewrichten zo normaal mogelijk kunt gebruiken. Door verschillende oefeningen helpt de fysiotherapeut u om te leren omgaan met de pijn en de stijfheid. De eerste afspraak bestaat uit een intake en een lichamelijk onderzoek om uw klachten in kaart te brengen. Nadat uw klachten in kaart zijn gebracht, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandeling zijn gericht op het verbeteren van uw conditie, maar ook het leren omgaan met uw klachten en weer het vertrouwen te krijgen in het bewegen.

Wat kunt u zelf doen om de pijn te verhelpen/verminderen

Als u artrose heeft is het belangrijk om te blijven bewegen, om verdere vermindering van uw spierkracht en conditie tegen te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen helpt bij vermindering van de pijn en het helpt verergering van artrose tegen te gaan. Andere factoren om de pijn te verminderen/verhelpen zijn:

  • Voorkom overgewicht, het extra gewicht dat uw gewrichten moeten dragen zorgt ervoor dat artrose verergert.
  • Vermijd zware belastingen van de heup of de knie, zoals bij traplopen, hurken, knielen of kruipen.
  • Verander regelmatig van houding
  • Rust uit wanneer uw gewrichten warm, gezwollen of pijnlijk aanvoelen.
  • Zorg ervoor dat u uw medicatie inneemt

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave, manuele therapie
Rug & bekken Boxmeer

Weijerstaete 16, 5831 ZZ Boxmeer

Catharinahof

Koninginnedijk 252, 5361 CR Grave

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: