Motorische schrijfproblemen bij kinderen

Schrijven is voor alle kinderen en volwassenen wereldwijd een vaardigheid die hen in staat stelt om te communiceren. Echter hebben steeds meer kinderen een schrijfstoornis. In Nederland ligt dit aantal op 30%.

 

Symptomen

Deze problemen betreffen onleesbaar schrift, tempoproblemen en/of pijn en vermoeidheid bij het schrijven.

 

Wat kan de kinderfysiotherapeut betekenen

In de zorg rond een kind met schrijfproblemen is de kinderfysiotherapeut slechts een van de schakels. Het leren schrijven valt onder de schoolse vaardigheden en het accent ligt op de motorische schrijfproblemen die behandelbaar zijn door de kinderfysiotherapeut.

Als uw kind schrijfproblemen ervaart, kan de kinderfysiotherapeut dus uitkomst bieden. Tijdens de eerste afspraak begint de kinderfysiotherapeut met een vraaggesprek en een (schrijf)motorisch onderzoek om de problemen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Wanneer de klachten in beeld zijn gebracht zal er een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. De KNGF evidence statement ‘motorische schrijfproblemen bij kinderen’ zal hier leidend in zijn.

Direct contact

Openingstijden

  • Maandag: 7.30- 20.30 uur
  • Dinsdag: 7.30-18.00 uur
  • Woensdag: 14.00-20.30 uur
  • Donderdag: 7.30-20.30 uur
  • Vrijdag: 7.30-17.00 uur

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: