Hernia

Een hernia kan vervelende gevolgen hebben voor de activiteiten die u onderneemt in het dagelijkse leven. Bij een hernia drukt een uitpuilende tussenwervelschijf op een zenuw waardoor deze bekneld kan raken. Een andere oorzaak kan zijn dat door vernauwing van de ruimte tussen de wervels een zenuw ook bekneld raakt. Deze beknelling kan pijn en uitstraling veroorzaken naar uw been.

Symptomen

Wanneer u last heeft van een hernia heeft u voornamelijk last van een uitstralende en uitschietende pijn in de benen en de knie. Bij het lopen, bukken, zitten, persen, hoesten of niezen kunnen de klachten toenemen. Hierdoor kunt u erg beperkt worden in uw dagelijkse werkzaamheden. De klachten zijn niet constant. Sommige mensen kunnen helemaal geen klachten ervaren.

Direct contact

Oorzaken van een hernia

Er zijn meerdere factoren die een hernia als gevolg kunnen hebben. Tevens kunnen hernia’s ook acuut ontstaan. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Aangeboren zwakte van de tussenwervelschijven
  • Een plotselinge beweging van de romp
  • Te weinig beweging
  • Slechte conditie

Wat kunt u zelf doen om de klachten te verminderen/verhelpen

Het is belangrijk om zoveel mogelijk in beweging te blijven als u last heeft van een hernia, maar wel binnen de pijngrens. Door veel te rusten verzwakken uw spieren en dit zorgt ervoor dat het herstelprocess langzamer verloopt.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Wanneer u klachten blijft ervaren is het verstandig om hulp in te schakelen. Als door de arts is vastgesteld dat u een hernia heeft, kunnen wij u helpen bij het verminderen van uw klachten. Allereerst proberen wij de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Vervolgens stellen wij met u een persoonlijk behandelplan op. De behandeling bestaat uit het geven van adviezen hoe om te gaan met uw rug. Het aanleren van een goed en juist bewegen van uw rug en in een later stadium oefeningen om uw rug en beenspieren sterker te maken ter voorkomen van klachten. Het doel van de behandelingen is het verminderen van spierspanningen in uw rug en het aanleren van de juiste lichaamshouding.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht:

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave, manuele therapie
Rug & bekken Boxmeer

Weijerstaete 16, 5831 ZZ Boxmeer

Catharinahof

Koninginnedijk 252, 5361 CR Grave

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: