Voorkeurshouding

Sinds de invoering van het ruglig beleid ter voorkoming van wiegendood, is het aantal asymmetrische zuigelingen fors toegenomen. Een pasgeboren baby is nog niet in staat om het hoofdje recht naar voren te houden. Een gevolg is dat het hoofd naar de zijkant gedraaid wordt. Het schedeltje is nog week en bestaat uit losse schedeldelen, waardoor het snel kan vervormen als er een voorkeurszijde is. Het blijft soms echter niet bij een vervormd schedeltje. Ook wordt dikwijls één arm en één been meer bewogen dan de andere wat een nadelig effect kan hebben op de verdere motorische ontwikkeling.

 

Eerst thuis

Door middel van houdings- en hanteringsadviezen bevordert de kinderfysiotherapeut de symmetrie en optimaliseert daarmee de motorische ontwikkeling. Aangezien dit alledaagse handelingen betreft, wordt de therapie de eerste tijd aan huis gegeven.

Aanpak

Ook wordt er gekeken of de voorkeurshouding misschien het gevolg is van het K.I.S.S.-syndroom. Als dat het geval blijkt, wordt het advies gegeven om de kindermanueeltherapeut te raadplegen. In onze praktijk werken kinderfysiotherapeut en kinder-manueeltherapeute nauw samen.

Direct contact

Openingstijden

  • Maandag: 7.30- 20.30 uur
  • Dinsdag: 7.30-18.00 uur
  • Woensdag: 14.00-20.30 uur
  • Donderdag: 7.30-20.30 uur
  • Vrijdag: 7.30-17.00 uur

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

Fysiotherapie Grave, fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: