Arbeidsreïntegratie

Arbeidsreintegratie zorgt ervoor dat mensen met gezondheidsproblemen zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen. Middels multidisciplinaire aanpak zal de werknemer getraind worden. Het doel van het programma is om de medewerkers belastbaar genoeg te kunnen krijgen, zodat de werkzaamheden weer opgepakt kunnen worden. Verzuim is een grote onkostenpost voor veel bedrijven. Hoe langer de medewerker verzuimt, hoe moeilijker het wordt om terug te gaan naar de werkplek.

Ons reïntegratie team bestaat uit een vast team van specialisten. De verschillende disciplines binnen dit team zijn:

 • De arbeidsfysiotherapeut;
 • De manueel therapeut;
 • De sportfysiotherapeut;
 • De GZ psycholoog;
 • De psychosomatisch werkend fysiotherapeut.

Wij proberen op een doeltreffende manier invulling te geven aan datgene wat een werkgever nodig heeft om de arbeidsomstandigheden te optimaliseren en hierdoor ziekteverzuim te minimaliseren. Ook bij dreigende uitval van medewerkers zijn we in staat om snel en effectief te interveniëren.

Direct contact

Mogelijke producten binnen de arbeidsreïntegratie zijn:

Multifactoriële intake: tijdens de intake wordt er onderzocht wat de oorzaken van de klachten kunnen zijn.

 • Korte interventie: snelle interventie bij beginnende klachten kan een grote rol spelen in het beperken van het ziekteverzuim.
 • Fysieke arbeidsreïntegratie:dit wordt ingezet bij verzuim als gevolg van arbeidsgerelateerde klachten aan het lichaam.
 • Preventietraining: dit wordt aangeboden als er een foutief bewegingspatroon wordt gesignaleerd.
 • Rugtriatlon + nek-armtriatlon belastbaarheid verhogende training: het verbeteren van de belastbaarheid middels specifieke training, waardoor het werk geen overbelasting meer vormt.
 • Individueel werkplekonderzoek en advies op werklocatie
 • Adviesspreekuur: het doel van dit spreekuur is dreigende en beginnende klachten van werknemers op tijd signaleren en adequate stappen inzetten om de klachten op te lossen c.q. verergering van de klachten te voorkomen.

De behandeling

Een door ons opgesteld reïntegratieprogramma is een op maat gemaakt programma, dat wil zeggen dat aan de hand van een intake een individueel traject wordt samengesteld met als doel optimaal herstel en functioneren op de werkvloer. Door een brede analyse van uw werknemer en de werkplaats kunnen de juiste interventies worden ingezet zodat ziekteverzuim tot een minimum wordt beperkt.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

 • Neem contact op: