Rugtriatlon

Heeft u last van chronische rugklachten of rugklachten die herhaaldelijk terugkeren? Het Rugtriatlon programma is biedt de mogelijkheid om op effectieve wijze de belastbaarheid van uw rug te verhogen. Het programma bestaat voornamelijk uit oefentherapie. Door middel van verschillende oefeningen worden uw rugspieren getraind waardoor u binnen de kortste keren weer soepel kunt bewegen zonder het ervaren van klachten.

 

Rugklachten worden voor een klein deel bepaald door lichamelijke factoren. In de meeste gevallen gaat het om psychische factoren, zoals, angst voor bewegen, denken dat de klachten zeer ernstig zijn, vinden dat er zelf niks aan te doen is, stoppen met bewegen bij pijn. De training zal langzaam maar gestaag in intensiteit toenemen. Het is belangrijk dat een trainingsprogramma lang genoeg wordt aangehouden, om de klachten te verminderen/verhelpen. Het doel van de training is om uw lichaam langdurig sterker te maken, waardoor u meer lichamelijke belasting aankunt.

Direct contact

Waar richt de training zich op?

Door de begeleiding van onze fysiotherapeut leert u hoe u moet bewegen, zonder de pijn/klachten te verergeren. De therapeut richt zich hierbij op:

  • Controle op een goede uitvoering van bewegingen
  • Motiveren waar nodig uitleggen en voorlichting geven
  • Angst wegnemen
  • Controle op een juiste opbouw volgens een programma
  • Begeleiding en oefeningen voor thuistraining

Naast de wekelijkse training met de fysiotherapeut is het belangrijk om de oefeningen ook thuis uit te voeren. Door ook thuis gericht te oefenen zullen de klachten sneller afnemen.

De behandeling

Wanneer u deelneemt aan onze Rugtriatlon traint u minimaal 1 keer per week 1 uur, in groepen van ongeveer 4 a 5 personen. Alle training vinden plaats op een vaste tijdsafspraak en staan onder de professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens de eerste afspraak zullen uw doelen en wensen besproken worden. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Aan de hand hiervan wordt er een trainingsschema opgesteld. Deze is gericht op uw klachten en wordt afgestemd op uw mogelijkheden.

 

Kosten

De kosten per deelnemer voor de groepstraining bedragen € 70,- per maand. Het totale programma kost derhalve € 840,- Inbegrepen hierin zijn ook de kosten van de individuele trainingsklapper en twee voorlichtingsbijeenkomsten gedurende het jaar over lifestyle, gezonde voeding, investeren in je gezondheid e.d.(bewustwording en motivatie).

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: