Fysiotherapie na Corona/ COVID-19

Mensen met restklachten na het corona/COVID-19 virus (longziekte COLD) kunnen voor revalidatie terecht bij de longfysiotherapeut. Deze patiënten kunnen nog een lange tijd longklachten ervaren, zoals benauwdheid, kortademigheid of vermoeidheid.

Longklachten na COVID-19

Patiënten met longklachten na een corona/COVID-19 kunnen baat hebben bij een trainingsprogramma, ademspiertraining of door het aanleren van technieken om het slijm uit de longen op te hoesten.

Bekend is dat corona-patiënten zeker na lange ziekenhuisopname, op bijvoorbeeld een Intensive Care (IC) afdeling te maken hebben met spierzwakte en conditieverlies. Maar ook patiënten die de ziekte thuis hebben doorgemaakt kunnen te maken krijgen met spierzwakte en conditieverlies. Daarnaast speelt vermoeidheid en benauwdheid een rol.

Een speciaal fysiotherapeutisch revalidatieprogramma voor Corona-patiënten, waarbij u met de longfysiotherapeut uw conditie en spierkracht traint, levert dan winst op. Winst op het gebied van verminderen van kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van uw dagelijkse activiteiten.

Direct contact

Ademhalingstechnieken na COVID-19

Het aanleren van goede ademhalingstechnieken is ook erg belangrijk bij de door Corona ontstane longklachten. Deze ademhalingsoefeningen, die gericht zijn op ademhalingstechniek en ontspanning, kunnen de kortademigheid verminderen.

Onze  longfysiotherapeut heeft diverse scholingen gedaan op het gebied van longklachten. Dit betekent dat zij al veel ervaring heeft met revalidatie en het maken van individuele oefenschema’s gericht op mensen met longklachten. Afgelopen tijd heeft zij zich verdiept in de medische kenmerken van Corona/COVID-19, de aanbevelingen die zijn gedaan voor fysiotherapie bij Corona/COVID-19 in het ziekenhuis en in de eerstelijns-praktijk na Corona.

Heeft u een vraag over uw klachten na Corona en zou u graag hulp krijgen bij het opbouwen van uw activiteiten of het opvangen van uw kortademigheid? Maak gerust een afspraak bij de longfysiotherapeut.

  • Reavlideren na corona? Neem zeker contact met ons op