Oncologie

Heeft u kanker? Of heeft u kanker gehad? De behandelingen van kanker gaan vaak gepaard met een vermindering van uw conditie, sterke vermoeidheid en een vermindering van uw kracht. Hierdoor is het vertrouwen in uw eigen lichaam waarschijnlijk afgenomen. Wij hebben voor u een beweegprogramma opgesteld die u helpt om weer sterker te worden. Deelname aan deze cursus kan tijdens, voor en/of na chemokuur. Het programma helpt u sneller te herstellen met minder restverschijnselen. Daarnaast gaat u zich ook fitter voelen, zowel fysiek als mentaal.

 

Wat is kanker?

Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen, door middel van celdeling worden oude cellen door nieuwe vervangen. Wanneer u kanker heeft treedt er een fout op in deze deling. De cellen blijven zich vermenigvuldigen en worden uiteindelijk groter. Dit heeft als gevolg dat er een ophoping ontstaat van foute cellen. Deze cellen kunnen uitzaaien naar andere delen van het lichaam.

Direct contact

Doelen van het beweegprogramma oncologie:

Het programma is gericht op het behouden en/of verbeteren van uw fitheid, conditie en spierkracht. Het beweegprogramma oncologie heeft een aantal doelen:

  • Vergroten van uithoudingsvermogen en spierkracht
  • Overwinnen van angst om te bewegen
  • Actieve leefstijl aanleren
  • Verhogen van het activiteitenniveau in het dagelijks leven
  • Vergroten van het plezier in bewegen
  • Verbeteren van de conditie

Het programma

Het programma is een combinatie van fysieke training, voorlichting en leefstijlcoaching. Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en doelen besproken. Aan de hand van een screening worden uw klachten in kaart gebracht gebracht. Aan de hand hiervan wordt er een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Het programma richt zich op het terugkrijgen van uw energie en vertrouwen in uw lichaam. Ook richt de training zich op het aannemen van een actieve en een zo gezond mogelijke leefstijl. Het beweegprogramma oncologie wordt aangeboden in samenwerking met psychologe Cheryl Visser.

Wij werken indien nodig en of gewenst samen met een diëtist of psycholoog.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: