Nek-armtriatlon

De nek, armen en schouders staan met elkaar in verbinding door spieren, gewrichten en zenuwen. Door sport en werk worden deze lichaamsdelen veelvuldig belast. Het gevolg hiervan is dat er klachten in dit gebied ontstaan. Wanneer deze klachten langer dan drie maanden aanhouden of regelmatig terugkeren wordt er gesproken van chronische nek- / armklachten.

De nek-arm triatlon is een unieke trainingsprogramma speciaal voor mensen met chronische of terugkerende klachten aan hun nek/armen. Het doel van het programma is om uw klachten te verminderen en uw lichaam langdurig sterker te maken. Naast het verbeteren van uw functionele belastbaarheid richt de begeleiding zich ook op het verbeteren van de levensstijl. U start de training op een niveau dat past bij uw belastbaarheid. Een te hoog startniveau leidt namelijk tot klachten. De intensiteit van de training neemt in de loop der tijd toe.

Direct contact

Bij het ervaren van klachten aan de arm en/of nek is belangrijk dat u blijft bewegen. Rust en vermijden van belasting en bewegingen zorgen ervoor dat de klachten erger worden en dat uw spieren verslappen. Functionele training volgens een opbouwprogramma is de beste manier om van uw klachten af te komen.

 

Waar richt de training zich op?

De training richt zich vooral op het bewegen, zonder dat klachten toenemen. De therapeut richt zich op

  • Een juiste uitvoering van bewegingen
  • Versterken van de nek en arm spieren
  • Vergroten van de belastbaarheid
  • Angst voor het bewegen wegnemen

Naast de wekelijkse training in de praktijk zal de fysiotherapeut u ook oefeningen voor thuis meegeven, zodat het genezingsprocess sneller kan verlopen.

De behandeling

Wanneer u deelneemt aan onze nek-armtriatlon traint u minimaal 1 keer per week 1 uur, in groepen van ongeveer 4 a 5 personen. Alle training vinden plaats op een vaste tijdsafspraak en staan onder de professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens de eerste afspraak zullen uw doelen en wensen besproken worden. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Aan de hand hiervan wordt er een trainingsschema opgesteld. Deze is gericht op uw klachten en wordt afgestemd op uw bewegingsmogelijkheden.

U kunt bij de volgende locatie(s) terecht

fit, fit Grave, fysiotherapie, fysiotherapie Grave, fysio, fysio Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, fysiobehandeling, fysiobehandeling Grave, fysiopraktijk, fysiopraktijk Grave, fysitherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Grave, fysiotherapeut, fysiotherapeut Grave, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Grave, bewegen, bewegen Grave, bewegen fysiotherapie Grave, bewegen in Grave, beweging, beweging Grave, beweging Fysiotherapie Grave, beweging in Grave, blessure, blessure Grave, blessure Fysiotherapie Grave
Gezondheidscentrum de Stoof

Stoofweg 3, 5361 HZ Grave

  • Neem contact op: