Ouderen fitness, fitness, 60+ fitness, fysiotherapie grave, fysiotherapie Boxmeer, gymnastiek, loopband oefeningen, klachten verminderen, klachten verhelpen, oefentherapie, fysiotherapie

Wie ouder wordt merkt dat aan het lichaam. U rent niet meer naar de bus, sjouwt geen wasmachines (meer) en misschien lonkt dat middagslaapje wel?
Misschien voelt u zich ook stijver en minder energiek. Er wordt vaak gezegd: “Dat hoort bij de leeftijd.”  Er is goed nieuws! U kunt er iets aan doen! U hebt een geweldig potentieel om het beste uit uzelf te halen. Wie op latere leeftijd een actief leven leidt blijft langer gezond. Dit wordt “active aging” genoemd.

 

Bekijk daarom onze groepstrainingen hier onder:

Golden Bootcamp (60 plus)

Een pittig en stoere bootcamp speciaal gericht op mensen van zestig jaar of ouder. Tijdens de bootcamp wordt o.a. stevig wandelen afgewisseld met oefeningen. Hiermee wordt op uitdagende wijze zowel spierkracht, uithoudingsvermogen als souplesse getraind. De trainingen vinden plaats in de natuur.

 

Boxfit-Plus

Voor de stoere mannen en vrouwen is er boxfit-Plus. Trek boxhandschoenen aan en doe mee aan deze pittige training. U zult zien dat uw conditie flink verbetert door boxoefeningen en conditietraining te combineren zonder dat u met een blauw oog naar huis gaat!

 

Programma: ‘elke stap telt’

Wanneer u zou willen beginnen met bewegen, maar wat rustiger aan wilt doen, is dit programma een uitkomst. In dit programma begint u rustig en bouwt u de loopafstand en inspanningsniveau stapsgewijs op. Doorstromen naar de Golden bootcamp is daarna mogelijk.            

 

Valpreventie en valtraining

Tijdens de training leert u omgaan met situaties waarin u zou kunnen vallen. U verbetert uw evenwicht en u leert zich opvangen voor wanneer u toch zou vallen. Het oefenen van de valtechnieken gebeurt op een dikke mat en wordt zorgvuldig opgebouwd en begeleid.

 

Analyse van het lopen

Ervaart u pijn bij het lopen of bent u onzeker? Neem dan contact op voor een gangbeeld analyse. De geriatriefysiotherapeut zal het lopen uitgebreid onder de loep nemen en de uitkomsten met u bespreken. Daarna krijgt u een advies op maat. 

 

Kosten

De kosten voor de groepstrainingen zullen individueel worden bepaald. Dit is afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden. 

 

Neem rustig contact met ons op voor meer informatie over de tijdstippen dat de groepstrainingen gegeven worden. 

 

About the author