goede voornemens Boxmeer, fysiotherapie Boxmeer, Fysio Boxmeer, fysiotherapeut Boxmeer, fysiotherapeuten Boxmeer, bewegen Boxmeer, sporten Boxmeer, gezonde leefstijl Boxmeer, Fysiotherapie Grave Boxmeer, Grave Boxmeer, Fysio Grave, Fysiotherapeuten Grave

Heeft u met oud en nieuw, tijdens het toasten, ook uw goede voornemens voor 2021  genoemd? Veel goede voornemens hebben te maken met een gezonde(re) leefstijl. Meer naar de sportschool gaan, gezonder eten, stoppen met roken. Waarom is het toch zo lastig om ze vol te houden? De sportscholen zitten in januari vaak bomvol, terwijl veel mensen in februari er alweer mee stoppen. Herkenbaar? Omdat een gezonde leefstijl erg belangrijk is, geven wij u een aantal tips om dit jaar wel uw goede voornemens vol te kunnen houden!

Tip 1: Één goed voornemen tegelijk

Als u meerdere goede voornemens hebt bedacht, is het goed om na te denken hoeveel impact deze voornemens op uw leven kunnen hebben. Veel voorkomende voornemens zoals afvallen en stoppen met roken kosten veel tijd. Het zal soms moeilijk zijn en u moet wennen aan de aanpassingen. Focus dus liever op één voornemen. Dat maakt het haalbaar voor uzelf. 

Tip 2: Deel uw goede voornemens in kleine stappen

Wanneer u een doel voor ogen hebt, wilt u het liefst zo snel mogelijk uw doel bereiken. Des te sneller u bij uw doel bent des te beter, althans… dat denkt u. Dit is echter niet het geval. Maak het overzichtelijk voor uzelf. Begin met een kleine periode van bijvoorbeeld een week en verleng deze periode steeds met nog een week of een aantal weken. Als u tussentijdse doelen stelt en behaalt, werkt dit zeer goed voor uw zelfvertrouwen en motivatie

Tip 3: Beloon uzelf bij het behalen van uw goede voornemens

Spreek met uzelf af dat als u uw goede voornemens een bepaalde tijd hebt volgehouden, u uzelf dan mag belonen. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat u uzelf niet beloont met datgene waar uw goede voornemens om gaan. Bijvoorbeeld: “Na een maand mag ik weer een sigaret roken”. Dit draagt niet bij aan uw doelen en kan zelfs zorgen voor een terugval.

Tip 4: Maak uzelf niet gek in het behalen van goede voornemens

Raak niet geobsedeerd door uw doel. Vind een gezonde balans in uw motivatie. Het kan gebeuren dat het de ene dag minder goed gaat dan andere dagen. Voel uzelf daar zeker niet schuldig over. Morgen is een nieuwe dag met nieuwe kansen. Als u minder van uzelf verwacht, zult u merken dat de druk afneemt en u zich ook veel relaxter voelt. 

Tip 5: Maak plezier tijdens het behalen van uw goede voornemens

Wilt u meer gaan sporten en/of gezonder eten? Maak er dan wat leuks van! Ga gezellig met een vriend(in) naar de sportschool of een rondje wandelen. Ga op zoek naar lekkere recepten en maak gezonde varianten van uw guilty pleasures. U zult zien hoe makkelijk het dan vol te houden is!

Hoe kan Fysiotherapie Grave u hierbij helpen?

Fysiotherapie Grave kan u begeleiden bij het behalen van uw goede voornemens die betrekking hebben tot een gezonde leefstijl. Wij kunnen een persoonlijk advies geven over de juiste beweging. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0486 474753, stuur een e-mail naar info@fysiotherapiegrave.nl of vul ons contactformulier in.

 

About the author